Одржливост и безбедност

Добрососедските односи и владеењето на правото кое функционира се предуслов за воспоставување и одржување на демократски систем. Дополнително на ова, на општеството му треба активна и демократска партиципација на сите граѓани, како и дипломатски дијалог преку билатерална соработка.

Во нашата работа во Северна Македонија внесуваме и обединуваме прогресивни актери од политиката, граѓанското општество и универзитетите да соработуваат и да создаваат нови заеднички визии и насоки кои ќе влијаат врз националните политики на патот кон безбедно и сигурно општество.  

Најнови вести и настани

26.03.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

Прва средба на работната група за животна средина

На 20ти Март, 2019 во Скопје се одржа првата средба на работната група за животна средина, во организација на Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија...


повеќе

18.03.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

„Значењето на стратегијата и носење Закон за заштита на критична инфраструктура во Република Северна Македонија“

На 13 март 2019 година во Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија се одржа експертската дебата на тема "Значењето на...


повеќе

18.03.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

„Заробена држава“ од авторот Манчо Митевски

Фондацијата Фридрих Еберт во Скопје со особено задоволство го најавува преводот на книгата Заробена држава од авторот Манчо Митевски.


повеќе

FES Interactive

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Ул. Борка Талевски 42/6
1000 Скопје
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


назад на почеток