EУ Интеграција

Фондацијата Фридрих Еберт е силно посветена на соработка и заедничко ангажирање на клучните актери за промовирање на европски вредности и постигнување на развиено општество кое се темели врз основни права и солидарност. Нашата заложба во Северна Македонија се потпира врз инклузивна рамка која вклучува дебати и дискусии со граѓанското општество, владини претставници, политички актери, дипломати и претставници на Европската Унија на национално ниво, каде се вклучени сите земји во регионот.

За повеќето македонски граѓани, перспективата за приклучување во Европската Унија претставува економски просперитет, социјални гаранции како и безбедно опкружување. Целите на ФЕС Скопје е да се овозможи одржлив и балансиран развој преку прогресивен дискурс за јавни, надворешни и безбедносни политики во рамките на ЕУ.

Најнови вести и настани

11.09.2018 | ЕУ Интеграција | Настани

Multiethnic and Diverse but Equal #MKlivingEUvalues

Во рамки на официјалната посета на земјата од страна на Државниот министер за Европа на Германија, Михаел Рот, канцеларијата на Фондацијата Фридрих...


повеќе

24.07.2018 | ЕУ Интеграција | News

Младинските перспективи за интеграцијата на Македонија во ЕУ

По повод официјалната посета на Државниот министер за Европа на Германија, Михаел Рот, Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија Скопје и ЦИВИЛ – Центар...


повеќе

03.07.2018 | ЕУ Интеграција | News

Лажни вести: Демонизирање на другиот

Растечкиот тренд на лажни вести и ширењето на дезинформации станува глобален проблем. Потхранување на социјалните медиуми со приказни кои се само...


повеќе

FES Interactive

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Ул. Борка Талевски 42/6
1000 Скопје
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


назад на почеток