Настани

  • Фото: ФЕС Скопје

Вести и настани

03.04.2019 | Еднаквост и социјална правда | Настани

„Ајде да зборуваме за даноци!“

Во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, на 29ти Март 2019 на Економскиот Факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип се одржа првата Јавна...


повеќе

26.03.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

Прва средба на работната група за животна средина

На 20ти Март, 2019 во Скопје се одржа првата средба на работната група за животна средина, во организација на Фондацијата Фридрих Еберт – канцеларија...


повеќе

18.03.2019 | Регионални Програми | Настани

Во рамки на проектот Контакти за заедничка иднина (Contacts for common future) на 14-15 март 2019 во посета на Скопје престојуваше група на професори и студе

Студиската посета беше организирана од страна на Фондацијата Фридрих Еберт во Скопје, Младински сојуз Крушево и УНЕСКО Клубот од Солун.


повеќе

18.03.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

„Значењето на стратегијата и носење Закон за заштита на критична инфраструктура во Република Северна Македонија“

На 13 март 2019 година во Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија се одржа експертската дебата на тема "Значењето на...


повеќе

18.03.2019 | Одржливост и безбедност | Настани

„Заробена држава“ од авторот Манчо Митевски

Фондацијата Фридрих Еберт во Скопје со особено задоволство го најавува преводот на книгата Заробена држава од авторот Манчо Митевски.


повеќе

20.02.2019 | Еднаквост и социјална правда | Настани

Промоција на публикација: „Структура и функционирање на Европскиот суд за човекови права (со посебен осврт на критериумите на допуштеност

На 28-ми Ноември, 2018 година, Фондацијата Фридрих Еберт во Скопје, одржа промотивен настан за својата публкација “Структура и функционирање на...


повеќе

05.12.2018 | Политички дијалог и активности со граѓанскиот сектор | Настани

Алтернативни демократски практики: Премостување на движењата и институциите

Од 5-ти до 7-ми декември се одржа скопското "издание" на "Think Engaged: SEE Academia Dialogue Series", насловено како "Алтернативни демократски...


повеќе

05.12.2018 | Образование и политики за младите | Настани

Работна средба: Евалуација на теренската работа во рамки на пилот фазата од проектот “Гаранција за млади” во 2018

На 29ти ноември 2018, во организација на Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија Скопје и Националниот Младински Совет на Македонија, се одржа работна...


повеќе

07.11.2018 | Регионални Програми | Настани

Форум на граѓанското општество Скопје 2018

По враќањето во Скопје по две години, во главниот град на државата се одржа привремено издание на Форумот за граѓанско општество на 7-9 октомври 2018...


повеќе

02.11.2018 | Еднаквост и социјална правда | Настани

Улогата на младите во синдикатот

На 30ти Окомври, преку јавна дискусија на тема “Улогата на младите во синдикатите” беше презентирана Програмата, како и Акцискиот план за работа на...


повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Ул. Борка Талевски 42/6
1000 Скопје
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


назад на почеток