11.03.2021

Студија за жените во Република Северна Македонија 2020/2021

Како свој придонес кон промените и подобрување на родовата еднаквост во земјата, Фондацијата „Фридрих Еберт“ спроведе сеопфатно национално истражување и ја издаде Студијата за жените во Република Северна Македонија 2020/2021 со цел: да ја измери, опише и објасни позиционираноста на женската популација во однос на: општеството, семејството, вредностите, образованието, вработувањето, политиката, безбедноста и грижата за здравјето.

Kлучните резултати од истражувањето ќе бидат промовирани на 15 март 2021 во 12 часот на следниот линк https://zoom.us/j/95101357580

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


назад на почеток