22.06.2020

Oнлајн дискусија “Гала без гости – какво значење има за Албанија и Северна Македонија започнувањето на пристапните преговори со ЕУ?”

Позитивната одлука за отпочнување на пристапните преговори со Европската Унија се совпадна со појавата и брзото ширење на Ковид-19 и од тие причини не го доби заслуженото внимание. Ниту од земјите на Западен Балкан, ниту пак од Брисел или од земјите членки на Европската Унија. Ние сметаме дека е значајно да се зборува за следните чекори кои им престојат на Северна Македонија и Албанија.

Токму затоа, Фондацијата Фридрих Еберт ве поканува на онлајн дискусијата со наслов Гала без гости – какво значење има за Албанија и Северна Македонија започнувањето на пристапните преговори со ЕУ? со говорниците:

Михаел Рот, Министер за Европа, Германија

Гент Чакај, Заменик министер за Европа и надворешни работи, Албанија

Никола Димитров, Министер за надворешни работи, Северна Македонија

Moderation: Eva Ellereit (FES Skopje) & Stine Klapper (FES Tirana)

 Настанот можете да го следите во живо на ФБ на 23 јуни од 17.00 до 18.00 часот.

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


назад на почеток