• 26.10.2020 | News, Настани

  ПРОМОЦИЈА НА АНАЛИЗА И ДЕБАТА ЗА “ВЛИЈАНИЕТО НА КОВИД-19 ВРЗ НИСКО ПЛАТЕНИТЕ И ТРУДОИНТЕНЗИВНИ ГРАНКИ”

  Фондацијата Фридрих Еберт Скопје во партнерство со здружението на граѓани “Гласен Текстилец” од Штип реализираше Анализа на тема “Влијанието на...


  повеќе
 • 15.10.2020 | Одржливост и безбедност | News

  Електроенергетски независен и самоодржлив Карпош, 14.10.2020

  После неколку месеци посветена работа, Фондацијата “Фридрих Еберт“ ја промовираше студијата за „Електроенергетски независен и самоодржлив Карпош”.


  повеќе
 • 12.10.2020 | News, Настани

  Јавен повик за ангажирање на 3 (три) експерти од областа на безбедност и здравје при работа (БЗР), за подготовка на нацрт текст на Закон за без

  Фондација Фридрих Еберт – канцеларија во Скопје во соработка со Министерството за труд и социјална политика, во процесот на ревидирање на законската...


  повеќе
 • 28.09.2020 | News, Настани

  Политичка академија за социјална демократија 2020

  Овој викенд се одржа вториот модул од единаесеттата Политичка академија за социјална демократија 2020 во организација на Фондацијата Фридрих Еберт...


  повеќе
 • 14.09.2020 | Одржливост и безбедност | News, Настани

  Запознај ја планината за одржлив локален развој “Дојди на Пониква, запознај го регионот!”

  Заедниците кои својот развој го засноваат на заштита и унапредување на природните богатства се заедници кои остваруваат економски напредок кој е...


  повеќе

Фондација Фридрих Еберт Скопје

Бул. 8-ми септември 2/2-5
(Зградата на Гранд Плаза), 
1000 Скопје, 
Северна Македонија

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


Политички дијалог и активности со граѓанскиот сектор
Теми

Политички дијалог и активности со граѓанскиот сектор

По дефиниција, политички дијалог се смета дека е „размена на гледишта, што претпоставува присуство на барем два ентитета” – понекогаш тие ентитети се политички партии, понекогаш организации на граѓанското општество, понекогаш се синдикати, и идеално може да бидат комбинација од сите три.
повеќе

Еднаквост и социјална правда
Теми

Еднаквост и социјална правда

Општествата каде има поголема еднаквост се поуспешни. Економијата функционира подобро, образовниот систем е поефикасен, во просек, луѓето се поздрави, живеат подолго и се посреќни со можностите кои им ги нуди животот.
повеќе

Образование и политики за младите
Теми

Образование и политики за младите

Образованието е еден од темелите на активностите на Фондацијата Фридрих Еберт во Македонија. Нашите активности се насочени кон образовни форуми за јавните политики кои ги нудат најсоодветните формални образовни системи, истовремено свесни за фактот дека програмите за стручно образование носат низа придобивки за младите.
повеќе

ЕУ Интеграција
Теми

ЕУ Интеграција

Фондацијата Фридрих Еберт е силно посветена на соработка и заедничко ангажирање на клучните актери за промовирање на европски вредности и постигнување на развиено општество кое се темели врз основни права и солидарност.
повеќе

Одржливост и безбедност
Теми

Одржливост и безбедност

Добрососедските односи и владеењето на правото кое функционира се предуслов за воспоставување и одржување на демократски систем
повеќе

Регионални Програми
Теми

Регионални Програми

По повеќе од две децении посветена работа во Југоисточна Европа, ФЕС го потврдува фактот дека предизвиците и проблемите кои сè уште постојат во регионот може најефикасно да се разрешат преку споделена регионална рамка.
повеќе


ФЕС Онлајн Магазин

IPG Журнал

IPG Журнал

IPG Журнал е дебатна платформа на ФЕС за меѓународни и европски политики. повеќе

ФЕС Конект

ФЕС Конект

Поврзувајќи на луѓето, во духот на социјалдемократијата, нудиме и споделуваме содржина на англиски јазик од германската и меѓународната мрежа на ФЕС. повеќе


FES Interactive

назад на почеток