• 02.06.2021 | News, Ngjarje

  PROJEKSION I FILMAVE DOKUMENTAR DHE PANEL DISKUTIME

  Fondacioni i Fridrihe Ebert në partneritet me Makedoks, në 28 dhe 29 Maj organizuan dy projeksione të të filmave dokumentar të pasuar me diskutime,...


  më shumë
 • 01.06.2021 | News, Ngjarje

  ONLINE KAMPANJË – AFROJE SINDIKATËN DERI TEK TË RINJTË

  Fondacioni Friedrich Ebert në kuadër të veprimtarisë së vetë është i angazhuar fuqimisht për të respektuar të drejtat e punëtorëve dhe promovimin dhe...


  më shumë
 • 27.05.2021 | News, Ngjarje

  Platforma e Sigurisë e SEJ: Intervistë me Ministren e Mbrojtjes të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Radmila Sekerinska

  Në kuadër të projektit Platforma e Sigurisë e SEJ, Ministrja e Mbrojtjes së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Radmila Sekerinska dha një intervistë...


  më shumë
 • 18.02.2021 | News, Ngjarje

  #DhjetëPikatKryesorePër Fotografinë e madhe: ekonomia maqedonase në afatin e mesëm dhe të gjatë

  Që të lëvizim në drejtim të duhur, nevojitet një konsensus për atë se ku duam që të arrijmë. Pikat kryesore për Fotografinë e madhe gjenden në linkun.


  më shumë
 • 30.11.2020 | Barazia dhe drejtësia sociale | News, Ngjarje

  Fotografia e madhe: Ekonomia maqedonase në afat të mesëm dhe të gjatë

  Më 23 nëntor, Fondacioni “Fridrih Ebert” Zyra në Shkup, e promovoi Studimin shkencor “Fotografia e madhe: Ekonomia maqedonase në afat të mesëm dhe të...


  më shumë

Friedrich-Ebert-Stiftung 
Skopje

Adresa: 8-mi Septemvri 2/2-5
(TCC Grand Plaza),
Shkup 1000,
Maqedonia e Veriut

+389 2 3093-181 / -182
contact(at)fes-skopje.org


Dialogu politik dhe angazhimi i shoqërisë civile
Temat

Dialogu politik dhe angazhimi i shoqërisë civile

Me definicion, dialogu politik shihet si "shkëmbimi i pikëpamjeve që presupozon praninë e të paktën dy subjekteve" - nganjëherë subjektet në fjalë mund të jenë parti politike, nganjëherë organizata të shoqërisë civile, ose sindikata, dhe në mënyrë ideale ato mund të jenë një kombinim prej të gjithëve.
më shumë

Barazia dhe drejtësia sociale
Temat

Barazia dhe drejtësia sociale

Shoqëritë që janë më të barabarta janë më të mira. Ekonomitë funksionojnë në mënyrë më të mirë, sistemi arsimor është më efikas, mesatarisht, njerëzit janë më të shëndetshëm, jetojnë më gjatë dhe janë më të kënaqur me mundësitë e tyre në jetë.
më shumë

Arsimi dhe politikat rinore
Temat

Arsimi dhe politikat rinore

Arsimi është një nga gurthemelet e punës së Fondacionit Friedrich Ebert në Maqedoni. Aktivitetet tona përqendrohen në forumet edukative për politikat publike që ofrojnë sistemin më të përshtatshëm formal arsimor, duke ditur se programet profesionale ofrojnë përfitime të shumta për të rinjtë.
më shumë

Integrimi në BE
Temat

Integrimi në BE

Fondacioni Friedrich Ebert angazhohet fuqishëm në bashkëpunimin me aktorët kyç në promovimin e vlerave evropiane dhe arritjen e një shoqërie të zhvilluar të bazuar në të drejtat themelore dhe solidaritetin.
më shumë

Qëndrueshmëri dhe siguri
Temat

Qëndrueshmëri dhe siguri

Marrëdhëniet e mira fqinjësore dhe sundimi funksional i ligjit janë parakushtet për krijimin dhe mbajtjen e një sistemi demokratik.
më shumë

Programe rajonale
Temat

Programe rajonale

Pas më shumë se dy dekadave të angazhimit në Evropën Juglindore, FES pranon se sfidat dhe problemet me të cilat ballafaqohet ky rajon mund të zgjidhen më së miri përmes një kuadri rajonal të përbashkët.
më shumë


Revistat online të FES-it

IPG Journal

IPG Journal

IPG-Journal është një platformë debatesh e FES për politikën ndërkombëtare dhe evropiane. më shumë

FES Connect

FES Connect

Duke lidhur njerëzit, në frymën e demokracisë sociale, ne gjejmë dhe ndajmë përmbajtjet në anglisht nga rrjeti gjerman dhe ndërkombëtar të FES-it. më shumë


FES interaktive

Kthehu në fillim